Welke framemaat bij welke lichaamslengte?

Het bepalen van de juiste framemaat is belangrijk. Een juiste framemaat voorkomt bijvoorbeeld zadelpijn, knieklachten, rugpijn of schouderpijn. De formule om de juiste framemaat te berekenen gaat als volgt: binnenbeen lengte x 0,68 = framemaat. De binnen eenlengte is op te meten door het aantal centimeters vanaf kruishoogte, langs je been, naar de grond te meten. Het getal dat hieruit komt, vermenigvuldig je met 0,68. Meet de binnenbeen lengte bijvoorbeeld als 80, dan komt dit na vermenigvuldiging uit op 54,4. Je kunt in dat geval het beste een fiets kopen met framemaat 54. Wij raden je aan om dit getal naar beneden af te ronden omdat het zadel altijd een behoorlijk stuk omhoog kan.

Twijfelt u nog over de juiste framemaat? Dan adviseren wij om altijd langs te komen in onze fietsenwinkel. Zo kunt u op diverse fietsen een proefrit maken om te kijken welke framemaat het beste bij u past. Onze fietsexperts kunnen u hier ook uitstekend over adviseren. 

Product toegevoegd aan verlanglijst

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.